PRP Gelaat

PRP staat voor Plasma Rich in Platelets. PRP is een huidverbeterende behandeling die gericht is op huidverstrakking, huidverjonging en hydratering waardoor de huid er weer prachtig uit gaat zien. Ook kan PRP gebruikt worden voor de oogleden.

Voordeel

Wat deze behandeling juist zo mooi maakt is dat het 100% veilig en natuurlijk is waardoor er geen allergische reacties kunnen ontstaan. Dit komt doordat het plasma lichaamseigen stof is en daarom is de kans op bijwerkingen minimaal.
 • Veilige en beproefde behandelmethode.
 • Huidverbetering van gelaat.
 • Uw huid wordt gladder en strakker.
 • Huidverbetering van hals en decolleté.
 • Geen zichbare littekens.
 • Huidverbetering van handen.

Wat houdt de behandeling in?

Voor de behandeling nemen wij een klein beetje bloed af, dit is geheel pijnloos. Vervolgens wordt het bloed gecentrifugeerd. Hierdoor blijft alleen het goede plasma over wat een gele kleur heeft. In combinatie met injectables, een mesogun of microneedling wordt het plasma in de huid gebracht en krijg je het beste resultaat.

De behandeling duurt ongeveer 40 minuten.

FAQ’s

Wat is een PRP-behandeling voor het gelaat en hoe werkt het?

PRP-therapie voor het gelaat houdt in dat bloed wordt afgenomen, waaruit het plasma met een hoog gehalte aan bloedplaatjes wordt geïsoleerd en vervolgens op specifieke gebieden van het gezicht wordt ingespoten om de huid te verjongen en te verbeteren.

Welke voordelen biedt een PRP-behandeling voor het gelaat?

PRP kan de natuurlijke collageenproductie stimuleren, de huidtextuur verbeteren, fijne lijntjes en rimpels verminderen, en de algehele huidskleur en -kwaliteit verbeteren.

Is een PRP-behandeling pijnlijk en wat is de hersteltijd?

De behandeling kan enigszins ongemakkelijk zijn vanwege de injecties, maar een verdovende crème kan worden gebruikt. De hersteltijd is meestal kort, met minimaal ongemak en mogelijke lichte blauwe plekken direct na de behandeling.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na een PRP-behandeling voor het gelaat?

Hoewel dit kan variëren, zien de meeste mensen verbeteringen in de huidtextuur en -kwaliteit binnen enkele weken na de behandeling. Het volledige effect kan zich geleidelijk ontwikkelen in de daaropvolgende maanden.

Zijn er mogelijke bijwerkingen of risico’s verbonden aan een PRP-behandeling voor het gelaat?

Milde bijwerkingen zoals roodheid, zwelling of tijdelijke gevoeligheid kunnen optreden, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, vooral als de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren professional.
Het is altijd verstandig om met een gekwalificeerde en ervaren medische professional te overleggen voordat je een PRP gelaat behandeling ondergaat, zodat je volledig geïnformeerd bent over de procedure, mogelijke resultaten en eventuele risico’s.

Voor en nadelen van de behandeling

Hier zijn de voor- en nadelen van plasmagebehandeling voor het gelaat:

Voordelen

 • Huidverstrakking: Plasmage stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat kan leiden tot een stevigere huid en vermindering van verslapping.
 • Verbetert de huidtextuur: De behandeling kan helpen bij het vervagen van fijne lijntjes, rimpels en littekens, waardoor de huid gladder en egaler wordt.
 • Minimale invasiviteit: Plasmage is een niet-chirurgische en minimaal invasieve procedure, wat betekent dat er geen snijwonden of hechtingen nodig zijn en er weinig tot geen hersteltijd is.
 • Veelzijdigheid: Plasmage kan worden gebruikt op verschillende delen van het gezicht en lichaam, waardoor het geschikt is voor verschillende huidproblemen.
 • Langdurige resultaten: Na de initiële genezingsperiode kunnen de resultaten van plasmage langdurig zijn, met voortdurende verbetering van de huidtextuur en -toon.

Nadelen

 • Risico op bijwerkingen: Hoewel zeldzaam, kunnen bijwerkingen zoals roodheid, zwelling, korstvorming en pigmentveranderingen optreden na plasmagebehandeling.
 • Gevoeligheid en ongemak: Sommige patiënten ervaren milde pijn, warmte of gevoeligheid tijdens en na de behandeling, die met passende nazorg kunnen worden beheerst.
 • Mogelijke hersteltijd: Afhankelijk van de individuele reactie van de huid, kan er een korte hersteltijd zijn waarin roodheid en korstjes zichtbaar zijn voordat de huid volledig geneest.
 • Kosten: Plasmage is over het algemeen een cosmetische behandeling die niet door verzekeringen wordt gedekt, dus de kosten kunnen variëren en moeten mogelijk uit eigen zak worden betaald.
 • Resultaten kunnen variëren: Net als bij elke cosmetische procedure zijn de resultaten van plasmage afhankelijk van factoren zoals de huidconditie, de ervaring van de behandelaar en de juiste nazorg.

Wilt u ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak en onthul de natuurlijke schoonheid in uzelf!

Tarieven

Hhou er rekening mee dat voor een optimaal resultaat min. drie behandelingen nodig zijn met een maand tussentijd.

PRP
Huidverbetering €350 per behandeling